181023 Akuthuset_DSC_6560_1040px.jpg

Klik dig ind i fotogallerierne nederst på siden for at se billeder fra de enkelte etager af det nye aktucenter. Fotos: Agata Lenczewska-Madsen

Slutspurten er gået i gang på byggepladsen, hvor håndværkerne netop nu knokler på for at blive færdige med det nye akutcenter. Tag et kig på de enkelte etager i fotogallerierne her.

01-11-2019

Medicinrum står klar med hylder og skabe, ambulancehallen har fået porte ud mod Gl. Århusvej/Ll. Sct. Mikkels Gade, og i forhallen svæver trappen hele vejen op i det tre etager høje rum. 

Byggepladsen for det nye akutcenter er for alvor ved at forvandle sig til noget, der ligner et rigtigt hospital. Udendørs lægges sten og fliser, mens håndværkerne inde i bygningen har travlt med at få de enkelte rum gjort færdige. Elektrikerne monterer brandalarmer og dørstyring, malerne forsyner væggene med hvide og kulørte farver, og gulvfolkene er i gang med de sidste gulvarbejder. 

Om en måneds tid overtager hospitalet bygningen i forbindelse med den såkaldte AB92-aflevering, og herefter begynder opgaven med at få monteret, installeret og gennemtestet udstyr og systemer. 

- Afleveringsforretningen er en af de helt store milepæle i et byggeri. Det betyder, at vi så er færdige med selve byggeriet og overtager bygning fra håndværkerne. Men det betyder ikke, at vi dermed også er klar til at flytte ind dagen efter. For efter afleveringen følger den store og meget tidskrævende opgave med at få bygningen forvandlet til et hospital – med de systemer og det udstyr, det nu engang kræver, fortæller projektchef Jeppe Juul Hansen. 

Planen er, som tidligere meldt ud, at de første kliniske afdelinger flytter ind og tager imod første patient i det nye akutcenter medio 2019. En mere detaljeret oversigt over rækkefølgen af indflytningerne meldes bredt ud i næste uge, når Projektafdelingen er færdig med sin rundtur til de afdelinger, der skal flytte. 

Men allerede nu kan du kigge indenfor i det nye akutcenter i gallerierne herunder. Klik på de enkelte etager for at se billeder fra netop din etage.