I to år har Viborgs bybillede været præget af den røde kran ved Regionshospitalet Viborg. Men nu er det slut. Byggeriet er nu så langt, at en fast kran på pladsen ikke længere er nødvendig.

27-02-2018
Det er præcis to år siden, den røde kran flyttede ind på hospitalets byggeplads. Siden da har den dagligt – i perioder i selskab med en eller to andre kraner - forsynet hele pladsen med byggematerialer, mens det nye akutcenter er vokset op etage for etage omkring kranen.

Men nu er byggeriet så langt, at det ikke længere er nødvendigt med en fast kran på pladsen. Mandag begyndte håndværkerne at pille kranen ned, og i stedet vil en midlertidig kran fremover blive hyret ind efter behov.

Den røde kran har været synlig fra det meste af byen. Med sine 62 meter og 52 meter lange arm har den raget godt op i landskabet – og trods placeringen i et dybt hul, har den højdemæssigt været på niveau med hospitalets hvide højhus.

Hullet, hvor kranen har været placeret, skal i øvrigt forvandles til en gårdhave, inden det nye akutcenter tager imod de første patienter i 2019.