181206 Skurbyen rives ned_DSC5453_1040px.jpg

Håndværkernes skurby forsvinder skurvogn for skurvogn. Fotos: Agata Lenczewska-Madsen

Byggeriet af det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg nærmer sig den afsluttende fase. Et af de synlige tegn for omverden er nedtagningen af håndværkernes skurby over for det nye akutcenter.

06-12-2018

Efter præcis tre år forsvinder den lille skurby, som har huset håndværkere og byggeledelse i forbindelse med byggeriet af det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg. Torsdag morgen begyndte nedtagningen af skurbyen, da de første skurvogne blev løftet ud og kørt væk.

- Der er på én gang meget håndgribeligt og symbolsk, at vi nu siger farvel til skurbyen. Det er et tydeligt tegn på, at vi bevæger os ind i en ny fase af hospitalsbyggeriet, hvor det ikke længere er hardcore byggeri, der præger billedet, men leverandører, montører og teknikere, der skal hjælpe med at forvandle bygningen til et topmoderne, funktionsdygtigt og gennemtestet hospital, inden vi tager imod de første patienter midt i 2019, siger projektchef Jeppe Juul Hansen.

Skurbyen har rummet mødelokaler, kontorer, omklædningsrum, badefaciliteter og kantine for de håndværkere, der de seneste år har bidraget til byggeriet af det 25.500 kvadratmeter store akutcenter. Størstedelen af byggeriet er imidlertid ved at være afsluttet, og derfor er der ikke længere behov for skurbyens faciliteter. Til gengæld vil der fortsat være brug for håndværkerparkeringen ved siden af, når leverandører og andre fagfolk i 2019 skal installere alt fra skannere, lifte og lejer til it, inventar og klinisk logistik-skærme.

Samtidig med at skurbyen forsvinder, vil byens midlertidige "vartegn" - gangbroen tværs over Ll. Sct. Mikkels Gade/Gl. Aarhusvej - blive taget ned i de allertidligste morgentimer mandag morgen. Arbejdet forventes at være afsluttet inden klokken 6 og ventes derfor ikke genere myldretrafikken senere på morgenen.

   

Fakta om det nye akutcenter

  • Regionshospitalet Viborg udvider med 25.500 kvadratmeter nyt akutcenter
  • Det nye akutcenter skal blandt andet hus akutafdeling, nye sengeafsnit med ensengsstuer, ny dagkirurgi, ny skopi-klinik og en række nye klinikker
  • I alt 9 afdelinger rykker helt eller delvist ind i det nye akutcenter
  • Med nybyggeriet får hospitalet rammer, der er skræddersyet til moderne og effektiv behandling
  • Første dele af det nye aktucenter tages i brug medio 2019. Herefter fortsætter indflytningen frem til årsskiftet 2019/2020.
  • Det nye akutcenter er en del af det omfattende kvalitetsfondsbyggeri, som blandt andet også har givet hospitalet et nyt p-hus, ny patologi, nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade og nye sengeafsnit og klinikker. Alt i alt bygges der for 1,16 milliarder kroner på Regionshospitalet Viborg.