Alle er velkomne, når Regionshospitalet Viborg søndag den 2. september holder åbent hus på byggepladsen for det nye akutcenter. Her vil der være mulighed for at høre om og opleve rammerne for det nye hospital.

11-07-2018

Hvilke nye muligheder giver de nye ensengsstuer? Hvor skal ambulancerne køre ind fremover? Hvad skal der ske på vores skræddersyede Skopi-Klinik? Og hvorfor skal der gå flere måneder, fra byggeriet er færdigt, til vi kan flytte ind i det nye akutcenter?

Det og meget mere kan du få svar på, når Regionshospitalet Viborg søndag den 2. september kl. 9-12 holder åbent hus på byggepladsen for det nye akutcenter. Her står såvel byggefolk som hospitalets medarbejdere klar til at fortælle om byggeri, flytning og den fremtidige hverdag i det nye akutcenter.

- Vi glæder os til at vise, hvor langt vi er kommet og give dagens gæster et indblik i de mange nye muligheder, vi får med det nye akutcenter. Vi håber, at rigtig mange vil kigge forbi, for det bliver formentlig sidste gang, vi får mulighed for at åbne dørene for offentligheden, inden vi tager det nye akutcenter i brug næste år, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Afmærket rute og tur til taget
Sammen med projektchef Jeppe Juul Hansen vil hospitalsdirektøren stå klar til at byde gæsterne velkommen ved indgangen. Herfra kan de besøgende i eget tempo følge en afmærket rute over fire af akutcentrets syv kliniske etager.

Undervejs vil de møde en række bemandede poster, hvor de kan høre om blandt andet de nye ensengsstuer, behandling af akutte patienter og indretningen af en helt ny Skopi-Klinik. Samtidig får gæsterne et indblik i principperne for helende arkitektur og tankerne om, hvordan man gør det nemt for patienter og pårørende at finde rundt på et hospital med ikke mindre end 120.000 kvadratmeter.

Ved dette års åbent hus vil der desuden være mulighed for en guidet tur til taget af det nye akutcenter, hvor man kan nyde udsigten over midtby og Søndersø. Og i den nye ambulancehal vil der være mulighed for at kigge indenfor i en af Præhospitalets ambulancer – dog med det forbehold, at ambulancen selvfølgelig er nødt til at skynde sig videre, hvis der er brug for den andetsteds.

- Vi har indrettet en rute, som leder gæsterne igennem en stor del af den nye bygning og giver et godt indblik i nogle af de mange funktioner, som akutcentret skal huse. Samtidig vil vi selvfølgelig også gerne give folk en fornemmelse af, hvor komplekst det er at bygge et hospital, og hvor både mange store linjer og små detaljer skal tænkes ind i planlægningen, byggeriet og indflytningen, siger projektchef Jeppe Juul Hansen.

Festdag med fokus på fremtiden
Det er tredje gang, Regionshospitalet Viborg byder offentligheden indenfor på byggepladsen, og igen i år sker det i samarbejde med Danske Regioner. For hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen giver det god mening at åbne byggepladsen med mellemrum.

- Vi bygger jo for patienterne. Og vi vil rigtig gerne vise de nye rammer frem, så borgerne ved, hvad de kan forvente sig af fremtidens akuthospital i Viborg, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Han håber samtidig at se mange af hospitalets medarbejdere og deres familier til arrangementet.

- For os er det lidt af en festdag. En anledning til at slå lidt ud med armene og prale af vores nye hospital. I offentligheden kan snakken om de nye hospitaler hurtigt komme til at handle om udfordringerne og det, vi ikke får. Men i virkeligheden får vi jo nogle helt fantastiske rammer om fremtidens undersøgelser og behandlinger, og vi håber, at det også er det indtryk, gæsterne vil gå herfra med den 2. september, siger Lars Dahl Pedersen.

For at gøre dagen ekstra festlig har hospitalet i år allieret sig med hospitalsklovnene, der står klar til at drysse godt humør ud over dagens små og store gæster. Samtidig har hospitalets frivillige hjælpere fra Røde Kors lovet at give en hånd med for at sikre, at alle får en god oplevelse.

www.fremtidensakuthospital.dk kan du se programmet for åbent hus-arrangementet, ligesom du også finder kørselsvejledning og oversigt over parkeringsmuligheder.