Med det nye akutcenter får RH Viborg samtidig et nyt auditorium med plads til knap 200 gæster. Auditoriet støtter op om hospitalets indsats inden for undervisning, forskning og videndeling.

04-04-2018

Koncentrerede blikke er rettet mod lærred og oplægsholder, mens fingre noterer stikord på de bærbare computere langs rækkerne i den lyse sal.

Nogenlunde sådan bliver billedet, når RH Viborg næste år tager det nye akutcenter i brug og dermed også et splinternyt auditorium med plads til knap 200 gæster.

- Det bliver et kæmpe løft for hospitalets undervisnings- og forskningsmiljø. Vi har længe savnet nogle bedre rammer til store undervisningsseancer, møder og konferencer, og det får vi nu, konstaterer sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Hun peger på, at det nye auditorium blandt andet vil komme til sin ret i forbindelse med det årlige Sundhedsfagligt Symposium, Forskerdysten og de jævnlige staff meetings.

Konferenceområde med lyse rammer
Det nye auditorium begynder for alvor at tage form på plan 2 i det nye akutcenter. Med en placering ved siden af den kommende hovedindgang bliver det nemt at finde for både medarbejdere og gæster, og samtidig giver de nye rammer mulighed for at skabe en fornemmelse af et egentligt konferenceområde med gangareal og overdækket terrasse umiddelbart udenfor.

Inde i auditoriet giver et skrånende gulv god udsigt fra selv de bagerste pladser, og ved hver stolerække sikrer et fast bord og strømstik mulighed for noteskrivning på den bærbare computer eller granskning af de udleverede papirer.

Og også rummets visuelle udtryk vil være en opgradering i forhold til eksempelvis de nuværende store mødelokaler 21 og 22. Lyse træpaneler vil danne rummets vægge, mens et bølgende loft er beklædt med lyse lister.

Videndeling og livestreaming
Ud over at blive brugt i forbindelse med hospitalets store årlige arrangementer, så vil auditoriet også spille en rolle i forhold til den løbende videndeling.

- Videndeling er helt afgørende, hvis vi vil blive ved med at udvikle os og give patienterne den bedst mulige sygepleje og behandling. Det skal være nemt at dele sine erfaringer med andre, lære fra sig og blive inspireret, og her kan de fysiske rammer være med til at støtte op om det arbejde, forklarer Tove Kristensen.

Hun peger blandt andet på, at rummet ud over den obligatoriske projektor, lærred og lydsystem også forsynes med udstyr, der gør det muligt at live-streame fra eksempelvis en operation i forbindelse med undervisning og formidling.

Det nye auditorium tages i brug næste år samtidig med resten af akutcentrets plan 2.