Plantegninger blev nærlæst og virkeligheden studeret, da omkring 100 medarbejdere fra Akutafdelingen fredag besøgte byggepladsen. Se flere billeder fra besøget i galleriet nederst på siden.


Som den første afdeling var Akutafdelingen fredag på besøg på byggepladsen for det nye akutcenter i Viborg. Besøget er en del af forberedelserne til indflytningen i de nye rammer i 2018.

12-06-2017

- Prøv lige at se, hvor godt det bliver her, hvor patienterne skal være!

De begejstrede kommentarer var i overtal, da Akutafdelingen fredag eftermiddag besøgte byggepladsen for det nye akutcenter. Her fik medarbejderne mulighed for at kigge nærmere på plan 1 og 2, som blandt andet huser den nye akutmodtagelse, traumestuer, lokalerne til lægevagten og de nye ensengsstuer til de akutte patienter.

Forberedelse til udflytning
Akutafdelingen er den første afdeling til at besøge byggepladsen, og formålet er blandt andet at give afdelingens medarbejdere en oplevelse og noget mere konkret at tale ud fra, når de i løbet af de kommende måneder skal i gang med organisationsudvikling og andre forberedelser til udflytningen til det nye akutcenter i andet halvår 2018.

- Besøget kan give medarbejderne en bedre fornemmelse af de rammer, vi skal flytte ind i. En fornemmelse af afstande og rumstørrelser. Og det kan sætte nogle tanker i gang i baghovedet, så de bedre kan forholde sig til den proces, vi skal i gang med, fortæller ledende overlæge Jacob Stouby Mortensen fra Akutafdelingen.

Senere på året skal medarbejderne blandt andet øve nye arbejdsgange og forholde sig til de nye rammer ud fra store plantegninger – og også der kommer besøget på byggepladsen medarbejderne til gavn, mener Jacob Stouby Mortensen og oversygeplejerske Trine Agerskov.

- For nogle har besøget også fungeret som en beroligelse. Nogle var lidt bekymrede for et brandsårsrum men blev beroligede, da de så rummet hernede. Andre har været frustrerede over en frokoststue, som så meget lille ud på tegningen, men som viste sig at være rigtig fin og i øvrig have den smukkeste udsigt over søen. Så besøget fjerner nogle bekymringer og gør det hele mere virkeligt, vurderer Trine Agerskov.

Her skal vi arbejde
Den vurdering kan de to sekretærer, Tanja Thomasen og Pia Mikkelsen fra A1, kun bekræfte.

- Det er vildt fedt at se det i virkeligheden. I forhold til de rammer, vi kommer fra, så er her meget bedre plads til patienterne og store vinduespartier, så både de og vi kan få noget dagslys ind i rummene. Det bliver rigtig godt, mener Tanja Thomsen.

For hende og Pia Mikkelsen er det især spændende at se netop det område i akutmodtagelsen, hvor de får deres daglige virke.

- Selvfølgelig kan man godt stå og tænke, om vi nu også kan have alle vores skriveborde i et konkret rum, men jeg ved godt, at den slags kan snyde. Det kan være svært at vurdere størrelsesforholdene i sådan et bart rum, siger Pia Mikkelsen.

 

Pia Mikkelsen og Tanja Thomsen i de rammer, som fremover skal huse Akutafdelinens sekretariat.

 

Vi glæder os til rejsen

Knap 100 medarbejdere fra Akutafdelingen benyttede anledningen til at se nærmere på deres fremtidige arbejdsplads. Studerede tegninger, vurdere rummene og testede afstande.

- Det må være røntgen herinde. Hvor bliver det godt at få dem lidt tættere på, konstaterer en enkelt, mens hun tjekker, om tegningen matcher virkeligheden foran hende.

For afdelingens nye ledelse bliver opgaven nu at føre medarbejderne gennem en proces, der skal gøre alle klar til at tage de nye rammer i brug på bedste facon. Så alle de gode løsninger og arbejdsgange rykker med videre, mens andre lades tilbage i de aflagte lokaler.

- Nu skal vi i gang med at drømme og optimere. Vi skal sammen finde ud af, hvordan vi får indrettet os mest hensigtsmæssigt i de nye rammer. Og vi glæder os rigtig meget os til rejsen og til at skabe en god fremtid sammen, siger oversygeplejerske Trine Agerskov.

Næste afdeling besøger byggepladsen på fredag, og herefter resten af de afdelinger, som får til huse i det nye akutcenter.