Tag med en tur til fremtidens akuthospital i Viborg. Sådan lyder invitationen, når Regionshospitalet Viborg torsdag den 1. oktober tager del i Arkitekturens Dag.

21-09-2015

Arkitekturens Dag er et landsdækkende arrangement, og i Viborg har Arkitektforeningen sammen med Viborg Kommune sammensat et alsidigt program, som blandt andet giver mulighed for en rundvisning omkring Nytorvs fortid og fremtid, en arkitektur-cykeltur og altså et besøg ved fremtidens akuthospital.

Sidstnævnte arrangement indebærer et besøg ved byggepladsen for det kommende akutcenter. Her vil arkitekt Susanne Jensen fra hospitalets Projektafdeling blandt andet fortælle, hvordan arbejdet med hospitalets arkitektur under hele byggeprocessen handler om at sikre helhed og sammenhæng mellem drømme, realiteter og hverdagens krav, så vi får mest muligt hospital for pengene.

Samtidig får deltagerne et indblik i byggepladsen netop nu – og de kommende måneder frem.

Det nye akutcenter bliver 24.000 kvadratmeter stort og skal stå færdigt om et par år. Samtidig bygges der om i store dele af det eksisterende hospital, så patienterne om få år kan træde ind i et ”fremtidens akuthospital”.

Læs mere om arrangementet på Viborg Kommunes hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig besøget ved hospitalets byggeplads.