Kort video og forklarende foto giver et hurtigt overblik over, hvad håndværkerne bygger lige uden for vinduerne af RH Viborg netop nu.

06-04-2016

Hvilken vej vender den nye hovedindgang? Hvor skal den nye ambulancehal være? Hvad skal der være dér, hvor kranerne står? Og hvad er det for nogle tårne, der stikker op midt i det hele?

Det er nogle af de spørgsmål, Projektafdelingen på RH Viborg gerne vil give svar på med en kort video og et forklarende billede af byggepladsen netop nu.

- I Projektafdelingen glæder vi os over, at man nu begynder at kunne se de mange streger, tegninger og planer tage fysisk form. De, der kender projektet godt, vil efterhånden kunne genkende visse hjørner, linjer og konturer, når de kigger ud over byggeriet – men vi vil gerne give alle vores kolleger et godt indblik i, hvad det er, der bliver bygget lige uden for vinduerne, siger projektchef Jeppe Juul Hansen.

Niveau 01 er godt på vej
For efter en periode med først gravearbejde, så fundering og endelig støbning af kælderarealer, begynder byggeriet nu for alvor at blive interessant for hospitalets medarbejdere, vurderer projektchefen.

Netop nu er håndværkerne nemlig flere steder i fuld gang med at støbe gulvet til det, der bliver niveau 01 i det nye akutcenter. Her indrettes der blandt andet skadestue, traumecenter og lokaler til vagtlægen, ligesom der bliver plads til BDAs akutfunktioner og indgang til akutmodtagelsen.

- Så lige nu bygger vi altså de rammer, som om et par år skal tage imod akutte patienter. Hvor ambulancerne kører ind med akut syge, hvor forældre kommer ind med deres børn med en brækket arme eller forstuvet ankel, og hvor læger og sygeplejersker dagligt hjælper patienterne til god og hurtig behandling i rammer, der er skræddersyet til netop den opgave, siger projektchef Jeppe Juul Hansen.

På billedet herunder kan du se en grov skitse af, hvordan indretningen af etagen:Klik på billedet for at se det i større version. De grønne pile markerer gangarealer på etagen, mens de grønne plamager er elevatorerskakter og trappeopgange.

Video: Fra byggeplads til hospital

April 2016: Få et hurtigt overblik over, hvad der er hvad på byggepladsen i foråret 2016. Videoen her sammenligner visualiseringerne af fremtidens akuthospital i Viborg med billeder af nutidens byggeplads fra samme vinkler.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.