Pas på dig selv i ferietiden, lød budskabet til håndværkerne på byggepladsen. Fotos: Agata L. Madsen

Husk sikkerheden i feriesæsonen, lød budskabet til håndværkerne på Regionshospitalet Viborgs byggeplads, da regionens arbejdsmiljøkonsulenter onsdag delte is ud på pladsen.

29-06-2016

Feriesæsonen er også højsæson for arbejdsulykker på landets byggepladser, viser statistikken. Derfor benyttede Region Midtjyllands arbejdsmiljøkonsulenter onsdag anledningen til at give håndværkerne på Regionshospitalet Viborgs byggeplads en kold påmindelse om at passe ekstra godt på sig selv og hinanden.

- Ferietid betyder ofte nye folk og vikarer på pladsen, ligesom nogle kan have travlt med at blive færdige, inden de skal holde ferie. Og når de så kommer tilbage, skal de lige ind i alle rutinerne igen. Alt sammen noget, som øger risikoen for uheld og ulykker, forklarer arbejdsmiljøkonsulent Anne Mette Hansen.

Hun henviser til en undersøgelse fra Dansk Byggeri, som viser, at antallet af arbejdsulykker stiger med helt op til 20 procent i ugerne lige efter ferien. Derfor kan det godt betale sig at tænke sig ekstra godt om både før og efter ferien, lød budskabet til håndværkerne, da Anne Mette Hansen og hendes kollega Tue Lindstrøm delte is og gode råd om sikkerhed ud på byggepladsen for det nye akutcenter i Viborg.

- Det handler blandt andet om at planlægge arbejdet, undlade at tage chancer og kontrollere arbejdsområdet, inden man går i gang, påpeger Anne Mette Hansen.

Region Midtjylland har også uden for ferietiden stort fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed på byggepladsen. Ambitionen er at holde sig under halvdelen af landgennemsnittet for byggebranchen, når det gælder arbejdsulykker. Derfor skal alle håndværkere blandt andet gennem en obligatorisk sikkerhedsintroduktion, inden de begynder at arbejde på Regionshospitalet Viborgs byggeplads, ligesom der jævnligt gennemføres sikkerhedsrunderinger på pladsen.

Arbejdsmiljøkonsulent havde både is og gode råd med til håndværkerne.