Viborgs skyline har fået en ny dreng i klassen. På RH Viborgs byggeplads rager en 62 meter høj kran nu op i bybilledet.

29-02-2016

En ny kran har rejst sig på RH Viborgs byggeplads for det nye akutcenter. De seneste dage har pladsens håndværkere haft travlt med at pille den mindste af de to hidtidige kraner ned, og i løbet af weekenden har en ny så rejst sig på pladsen.Og den nye kran er både større, stærkere og ikke mindst langt højere end den hidtidige.

Faktisk er den nye kran så stor, at den – næsten – får hospitalets hvide højhus til at syne lille. Den nye kran er nemlig godt og vel 62 meter høj – og dermed 10 meter højere end det hvide højhus – med en placering i bunden af en 10 meter dyb udgravning kommer kranens top dog på niveau med højhusets tag. 

Kranens arm rækker knap 52 meter ud – og kan løfte 8,5 tons i ”strakt arm” og 24 tons længst inde ved tårnet.

Også den nuværende kran i spidsen af byggefeltet bliver i løbet af de kommende dage skiftet ud med en større model – som dog ”kun” bliver omkring 50 meter høj og kommer til at kunne løfte 9,5 tons længst ude og 18 tons inde ved tårnet.

De to nye kraner skal forsyne håndværkerne med armeringsjern og andre byggematerialer, efterhånden som byggeriet af det 24.000 kvadratmeter store akutcenter skrider fremad. Dermed skal kranerne også blive stående, mens byggeriet vokser op i syv etagers højde.


Det nye akutcenter skal stå færdigt i august 2018.

Fakta om akutcentret

 
  • Frem mod 2020 udvides og ombygges Regionshospitalet Viborg for i alt 1,164 milliarder kroner.
  • Største delprojekt er en tilbygning på knap 24.000 kvadratmeter med blandt andet ny hovedindgang, akutafdeling, skadestue, operationsafdeling og sengeafsnit.
  • Sideløbende med nybyggeriet skal også en stor del af det eksisterende hospital bygges om.
  • Tidligere i projektet er der opført nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade ved Søndersø, nyt p-hus, nyt patologisk institut og en række om- og udbygninger af det eksisterende hospital.
  • Byggeriet er finansieret af staten og Region Midtjylland.