Få et indblik i visionerne bag og indholdet i det nye storhospital i Viborg, når regionsrådsformand Bent Hansen og projektchef Jeppe Juul Hansen tirsdag den 15. november holder oplæg på Hovedbiblioteket i Viborg.

10-11-2016 

Én fælles indgang for alle akutte patienter. Det er målet med det omfattende byggeri, som netop nu er i gang på Regionshospitalet Viborg. Dermed kommer patienterne til at opleve et endnu mere smidigt og effektivt hospital, uanset om de kommer med en brækket arm, akutte mavesmerter eller skal undersøges efter en trafikulykke.

- I medierne er det ofte økonomi og udfordringer, der dominerer, når de nye hospitaler bliver omtalt. Og det er naturligvis også relevant. Men samtidig er det utrolig vigtigt at fortælle, at patienterne med de mange, store hospitalsbyggerier også kan se frem til langt bedre forhold, både fysisk og behandlingsmæssigt, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Oplæg og debat på biblioteket

Tirsdag den 15. november gæster regionsrådsformanden Hovedbiblioteket i Viborg for sammen med projektchef Jeppe Juul Hansen fra Regionshospitalet Viborg at fortælle om den igangværende udvidelse og modernisering af det Regionshospitalet Viborg.

Sammen vil de fortælle om de politiske visioner bag og det praktiske arbejde – og udfordringerne - med at føre visionerne ud i livet. Efterfølgende vil der være mulighed for spørgsmål og debat om fremtidens akuthospital.

Oplægget er sidste del i efterårets foredragsrække Viden i hverdagen, som er arrangeret af Viborg Bibliotekerne, Regionshospitalet Viborg og Viborg Stifts Folkeblad i fællesskab.

Fra vision til virkelighed

For projektchef Jeppe Juul Hansen er opgaven at omsætte politikernes visioner og ønsker for patienternes fremtidige hospital til praktisk virkelighed. En opgave, som overordnet set handler om at få bygget det bedst mulige hospital for de 1,16 milliarder kroner, som staten og Region Midtjylland har sat af til udvidelsen i Viborg.

- Udfordringen er blandt andet at få arkitektur, æstetik og visioner til at gå op med virkelighedens rammer for eksempelvis økonomi, hygiejne og effektiv hospitalsdrift. Det er ikke nogen nem opgave, men vi gør os umage for at løse opgaven, så vi skaber gode, effektive og trygge rammer om patienternes behandling, siger Jeppe Juul Hansen.

Oplægget på Hovedbiblioteket begynder klokken 16.30. Det er gratis og uden tilmelding.