Den nye skurby indrettes på det asfalterede område umiddelbart overfor den sydligste del af byggepladsen. Klik på billedet (fra juli 2015) for at se det i større version.

Håndværkerne går nu i gang med at indrette ny skurby, som skal rumme faciliteter til de mange håndværkere på byggepladsen.

01-12-2015

Mødelokaler, kontorer, omklædningsrum, frokoststue og badefaciliteter. Der skal være plads til lidt af hvert, når håndværkerne i løbet af uge 49 går i gang med at bygge ny skurby overfor den eksisterende byggeplads ved Regionshospitalet Viborg.

De seneste par år har håndværkerne haft til huse i en mindre skurby i den sydligste del af den indhegnede byggeplads, mens der er blevet renset grund, gravet for og støbt fundament til det nye akutcenter. Men til årsskiftet slutter funderingsarbejdet og i stedet skal der bygges råhus – altså skelettet til den 24.000 kvadratmeter store tilbygning. Det betyder, at aktiviteten og antallet af håndværkere og virksomheder på byggepladsen kommer til at stige, og dermed bliver der behov for flere kontorer og faciliteter til såvel byggeledelse som håndværkere.

Den nye skurby indrettes på den tidligere parkeringsplads umiddelbart overfor den nuværende skurby. Her bygges skurby i tre etager med møderum og kontorer ud mod Ll. Sct. Mikkels Gade og to etager med omklædningsfaciliteter og frokoststue ud mod Søndersø.

Tidligere er også et parkeringsområde til håndværkerne blevet etableret bag det sydligste af de tre punkthuse. Det betyder, at håndværkerne om morgenen ankommer og parkerer på parkeringsområdet, går gennem slusen ind til skurbyen og derefter via en kommende gangbro går over til den lukkede byggeplads. Den midlertidige gangbro ventes at blive rejst i begyndelsen af uge 51 og skal sikre sikker passage for håndværkerne og ugeneret trafik på Ll. Sct. Mikkels Gade under hele byggeriet.

Den nye skurby ventes at stå færdig omkring jul.