Fra hospitalets vinduer kunne medarbejderne følge arbejdet på byggepladsen.

Største del-støbning til bundpladen for det kommende akutcenter blev gennemført torsdag.

17-09-2015

Nordens største betonpumpe stod klar, da de første betonbiler tidligt torsdag morgen trillede ind på byggepladsen ved Regionshospitalet Viborg.

Med sig havde bilerne første portion beton til den største del-støbning til bundpladen under det kommende akutcenter, og dagen igennem strømmede betonbilerne til byggepladsen med forsyninger fra betonværkerne i Rødkærsbro og Ikast.

I alt 1200 kubikmeter beton blev i løbet af dagen pøset ned over det sirligt bundne armeringsjern, som skal sikre, at det 24.000 kvadratmeter store akutcenter kommer til at hvile på et godt og stabilt fundament.

120.000 kvadratmeter hospital
Det nye akutcenter er en del af det omfattende kvalitetsfondsprojekt til i alt 1,15 milliarder kroner.

Første del af byggeriet gik i gang i 2009, og frem mod 2019 bliver Regionshospitalet Viborg udvidet med i alt 32.000 kvadratmeter, ligesom store dele af det eksisterende hospital bygges om. Når det samlede byggeri står færdigt i 2019, vil Regionshospitalet Viborg være udvidet til i alt 120.000 kvadratmeter.

Byggeriet af 24.000 kvadratmeter nyt akutcenter er største delprojekt, og tilbygningen skal blandt andet indeholde ny hovedindgang, ny akutmodtagelse, nye ensengsstuer og nye operationsstuer.

I højden efter nytår
Både nybyggeri og ombygning sker, mens hospitalet holdes i 100 procents drift. Blandt andet derfor bestræber byggefolkene sig på at gennemføre byggeriet så hensynsfuldt som overhovedet muligt, så støj, støv og vibrationer generer hospitalets patienter, medarbejdere og omgivelser mindst muligt.

Arbejdet med at skabe fundamentet under det nye akutcenter ventes at vare til omkring årsskiftet.

Sidst i 2015 forventes råhusentreprisen samtidig at gå i gang. I første omgange vil væggene til akutcentrets kælder blive rejst, og på den anden side af nytår begynder det nye akutcenter så for alvor at gå i højden.

Bag hegnet - Støbning ved Regionshospitalet Viborg

September 2015: Nordeuropas største betonpumpe var hentet til Viborg, da største del af bundpladen for det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg skulle støbes torsdag den 17. september 2015. 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.