Landets hospitalsbyggerier kommer ikke kun fremtidens patienter til gavn. Også nutidens håndværkerlærlinge nyder godt af byggerierne, som skaber masser af praktik- og lærepladser. Det viser en ny opgørelse fra Danske Regioner.

24-09-2015

Ifølge opgørelsen fra Danske Regioner har hospitalsbyggerierne ind til videre skabt over 340 praktikpladser – heraf langt hovedparten i Region Midtjylland, hvor sociale klausuler med krav om blandt andet praktikpladser er en del af kontrakterne med de entreprenører, som bygger de nye hospitaler. Målet er, at regionerne på den måde er med til at sikre faglært arbejdskraft til byggebranchen fremover.

I Viborg har lærlinge derfor fyldt godt i kvalitetsfondsbyggerierne siden begyndelsen, og i forbindelse med byggeriet af Vestdansk Center for Rygmarvsskade var hele 20 procent af håndværkerne på pladsen under uddannelse. Samme billeder går igen, nu hvor projektet hedder byggeri af nyt akutcenter og ombygning af det eksisterende hospital. I ombygningen har omkring 25 procent af håndværkerne de seneste måneder været lærlinge, mens der på byggepladsen for det nye akutcenter har været 12-13 procent lærlinge.

Mød et par af lærlingene i videoen her, hvor de blandt andet fortæller, hvorfor de foretrækker praktik på en virkelig byggeplads frem for skolepraktik:

Lærlinge bygger fremtidens akuthospital

September 2015: Hospitalsbyggerierne kommer ikke kun fremtidens patienter til gavn. Også nutidens håndværkerlærlinge nyder godt af byggerierne, som sikrer dem lærerpladser på virkelige byggepladser.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.