Byggepladsen ved Regionshospitalet Viborg kommer til at brumme af liv fra den tidlige morgenstund torsdag. 

17-06-2015

Klokken 6.00 går håndværkerne nemlig i gang med at støbe den store bundplade til det nye akutcenter, og det er lidt af en mærkedag, når første del af nybyggeriet på den måde bliver støbt.

Håndværkerne har de seneste uger haft travlt med at binde armeringsjern på byggepladsen. Omkring 250 tons jern er blevet løftet ind og bundet sammen for at sikre et stærkt og solidt fundament under det nye akutcenter. Og i morgen, torsdag den 18. juni, skal første del af den store bundplade så støbes.

Første betonbil forventes at ankomme klokken seks, og derefter fortsætter støbearbejdet så non-stop de næste 10-12 timer, hvor 8-10 betonbiler vil køre i fast rutefart til betonværkerne i Rødkærsbro og Ikast. I alt 850 kubikmeter beton skal sprøjtes ned over armeringsjernet. 

For at sikre godt arbejdsmiljø og mindst mulig gene for hospitalets patienter, medarbejdere og omgivelser har Projektafdelingen valgt en vibreringsfri beton, som selv pakker sig tæt omkring jernet, så der ikke skal vibreres med støjende maskiner. Dagen igennem vil der dog formentlig kunne høres en brummen fra såvel betonbiler som pumpen.

Når Per Aarsleffs håndværkere torsdag aften er færdige med at støbe, fortsætter funderingsarbejdet sommeren over. Der skal sættes yderligere forstærkning ved det eksisterende hospital, inden jorden kan graves væk helt op mod hospitalet, så der kan blive støbt yderligere bundplade under hele nybyggeriet.


Funderingsarbejdet forventes at vare resten af sommeren, og til efteråret går næste hold håndværkere så i gang med at rejse råhuset – altså skellettet til det nye akutcenter.