I middelalderen havde Viborg fem byporte som indkørsel til byen – i nat fik nutidens Viborg så også én. I øvrigt ikke langt fra der, hvor fortidens Sct. Mikkels Port stod. 


En ny byport har rejst sig ved indkørslen til Viborg. Byporten - som retteligt er en gangbro - skal lede håndværkerne sikkert fra skurbyen til RH Viborgs byggeplads på den anden side af Ll. Sct. Mikkels Gade.

15-12-2015

På Ll. Sct. Mikkels Gade har Regionshospitalet Viborg netop opført en ny gangbro, som skal sikre håndværkerne sikker passage fra den lukkede skurby på søsiden af vejen til den lukkede byggeplads umiddelbart syd for det eksisterende hospital. Her er man i øjeblikket i fuld gang med at opføre 24.000 kvadratmeter nyt akutcenter i forbindelse med det omfattende kvalitetsfondsbyggeri, som skal resultere i et mere moderne og effektivt akuthospital.

I løbet af det forgangne år har håndværkerne fra Aarsleff fået støbt fundamentet til det nye akutcenter, og et nyt hold håndværkere fra NCC er nu i gang med at rykke ind for at bygge råhuset, altså skelettet til den store tilbygning. Det betyder samtidig, at byggeaktiviteten og antallet af håndværkere på pladsen vil stige markant i løbet af de næste år. Hospitalets projektafdeling har derfor bygget en ny og større skurby med plads til blandt andet kontorer, omklædning og frokoststue på søsiden af Ll. Sct. Mikkels Gade.

Den nye gangbro – som i øvrigt står blot et par hundrede meter syd for fortidens Sct. Mikkels Port - skal sikre, at håndværkerne nemt og sikkert kan krydse vejen uden at genere trafikken på den befærdede vej.

 

Klokken 21 mandag aften gik håndværkerne i gang med at hejse den nye gangbro op over Ll. Sct. Mikkels Gade. Det betød, at vejen var spærret for gennemkørsel i de sene aften- og tidlige nattetimer.