Hospitalsenhed Midt har ansat Lillian Kristensen som ny projektchef ved Projektafdelingen på Hospitalsenhed Midt. Her får hun blandt andet ansvaret for byggeriet af det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg og overtager til næste sommer hele ledelsen af afdelingen, når projektdirektør Jens Anton Dalgaard går på pension.

01-10-2013

Hent pressemeddelelsen som pdf her.

Med Lillian Kristensen har Hospitalsenhed Midt fået en projektchef med solid ledelsesmæssig baggrund og stor erfaring med såvel byggeri som projektstyring og brugerinddragelse.

Den 53-årige morsingbo har blandt andet været teknisk chef i Ringkøbing-Skjern Kommune, direktør i Morsø Kommune og projektchef ved Rambøll, hvor hun har haft ansvaret for en række større byggerier og udviklingsprojekter. Hun kommer aktuelt fra en stilling som afdelingschef ved den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij, hvor hun har haft ansvaret for forsyningsområdet i Midt- og Nordjylland. Her har hun samtidig fungeret som fagprojektleder for byggeriet af Det Ny Vestjyske hospital i Gødstrup, hvor hun for alvor har fået smag for hospitalsbyggeri.

- Den opgave har givet mig en bred faglig indsigt i udfordringerne og kompleksiteten i tilrettelæggelsen og styringen af hospitalsbyggeri, og samtidig har jeg fået en forståelse for sammenhængen i de kliniske funktioner og øvrige støttefunktioner, forklarer Lillian Kristensen.

Hos Hospitalsenhed Midt får Lillian Kristensen i første omgang ansvaret for byggeriet af det nye Akutcenter Viborg og ombygningen af store dele Regionshospitalet Viborgs eksisterende bygninger. Når projektdirektør Jens Anton Dalgaard til juni 2014 går på pension, overtager Lillian Kristensen samtidig ledelsen af Projektafdelingen og dermed ansvaret for det samlede kvalitetsfondsprojekt til i alt 1,15 milliarder kroner.
I forbindelse med den opgave vil Lillian Kristensen blandt andet sætte fokus på helhedstænkning og samarbejde på tværs af faglighed og ansvar, ligesom hun vil vægte brugerinddragelse højt.

- Brugerinddragelse, hensigtsmæssig planlægning og involvering er afgørende for det gode resultat og meget givende at arbejde med. Men det kræver også sikker styring og kommunikation, så projektet holdes på sporet, siger Lillian Kristensen om sin kommende opgave.

Hun ønsker som projektchef at bidrage til at skabe visionære og langtidsholdbare løsninger i forbindelse med byggeriet på Regionshospitalet Viborg og vil samtidig sikre, at smuk og helende arkitektur går hånd i hånd med kravene om sikkerhed og effektivitet i behandlingen.

Den nye projektchef tiltræder 1. november 2013.