Det nye Akutcenter Viborg skal blandt andet sikre, at patienterne fremover oplever én overskuelig indgang til Regionshospitalet Viborg.
Visualisering: Projektgruppen Viborg.


Hospitalsenhed Midt har nu udvalgt de firmaer, der får mulighed for at byde på første entreprise for byggeriet af det nye Akutcenter Viborg.

11-02-2014

I alt fem virksomheder inviteres til at byde på opgaven med jordarbejde og oprensning af byggegrund forud for byggeriet af det det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg.

Opgaven gælder klargøring af byggegrund og omfatter bl.a. udgravning og bortskaffelse af ca. 80.000 tons overskudsjord. Grunden, som tidligere har huset et gasværk, ventes i den forbindelse at skulle renses for 32.500 tons forurenet jord, så det nye akutcenter kan bygges på ren grund.

Ved den netop afholdte prækvalifikation har interesserede firmaer haft mulighed for at byde ind med deres kompetencer. Og mellem ansøgerne har Hospitalsenhed Midt nu valgt fem virksomheder, som får lov at byde på opgaven. De fem firmaer er:

  • ARKIL A/S (Randers)
  • Enkon A/S (Hadsten/Viborg)
  • Ivan Jakobsen Entreprenørforretning A/S (Struer)
  • Gustav H. Christensen A/S (Herning)
  • Aarsleff A/S (Åbyhøj)


Der vil blive holdt licitation sidst i marts 2014, og arbejdet ventes at kunne gå i gang omkring maj.

Det 22.000 kvadratmeter store Akutcenter Viborg er en del af kvalitetsfondsprojektet på Regionshospitalet Viborg og skal blandt andet rumme skadestue, faciliteter til vagtlæger, intensivafdeling og ny hovedindgang. Tilbygningen skal ligge på den sydlige del af hospitalets grund, som ind til for nylig husede et parkeringsområde.

Det nye akutcenter skal stå klar i slutningen af 2016, mens ombygningen af de eksisterende hospitalsbygninger og dermed sidste del af kvalitetsfondsprojektet i Viborg skal være færdig i løbet af 2018.

Læs pressemeddelelse (pdf).