Vestdansk Center for Rygmarvsskade ved Søndersø i Viborg er netop blevet bygget om og udvidet. Nu byder centret indenfor, så alle interesserede kan se, hvordan rygmarvsskadede patienter fra hele Vestjylland får hjælp til at genfinde balancen i livet.


Fredag eftermiddag den 29. august klokken 13-16 slår Vestdansk Center for Rygmarvsskade ved Søndersø i Viborg dørene op til åbent hus. Her får alle mulighed for at se det højtspecialiserede center, som netop er blevet bygget om og udvidet for 101 millioner kroner.

04-08-2014

Det nye center rummer i alt 6.600 kvadratmeter med 33 ensengsstuer med eget bad og toilet, to træningslejligheder, fællesarealer, varmtvandsbassin, moderne træningsfaciliteter og forskningsfaciliteter med plads til både store ambitioner og nær kontakt til den praktiske hverdag på centret.

Hjælp til at genfinde balancen
Vestdansk Center for Rygmarvsskade er en del af Regionshospitalet Viborg men holder til i selvstændige lokaler ved Søndersø, hvor medarbejderne tager imod rygmarvsskadede patienter fra hele Vestdanmark. Patienterne har som følge af sygdom eller ulykke fået en rygmarvsskade, som har medført hel eller delvis lammelse fra nakken eller livet og ned. På centret i Viborg får de hjælp til at genfinde balancen i livet. Både fysisk og mentalt.

Efter den omfattende om- og tilbygning af centret kan patienterne nu træne i topmoderne rammer med udsigt over Søndersø og naturen omkring den. Og netop beliggenheden midt i Viborg og med byen og søen lige uden for vinduerne gør en forskel i forhold til genoptræningen.

- Det giver patienterne muligheden for at træne dagligdags opgaver som indkøb og lære at færdes i en kørestol i en virkelighed, som mest muligt ligner den, de på et tidspunkt skal hjem til igen, fortæller klinikchef Rikke Middelhede Hansen.

Hjemligt center
Patienterne er typisk indlagt på Vestdansk Center for Rygmarvsskade i flere måneder, og derfor er huset forsøgt indrettet så hjemligt som muligt. Målet har været et attraktivt rehabiliteringscenter med åbne og imødekommende rammer, hvor patienterne kan finde plads til både socialt samvær i fællesrummene og ro og privatliv egen enestue.

- Med det nye center har vi fået endnu bedre mulighed for at sætte patienten i centrum og gøre vores yderste for at hjælpe dem godt igennem en meget svær tid og tilbage til et velfungerende liv, fortæller Rikke Middelhede Hansen.
 
Ved åbent hus-arrangementet den 29. august vil VCR’s samlede personale byde velkommen klokken 13, inden der er mulighed for guidede ture i de gule bygninger frem til klokken 15.30. Arrangementet slutter klokken 16.


Fakta om det nye Vestdansk Center for Rygmarvsskade

  • Areal: 6.600 m2 
  • Indhold: 33 enestuer med eget bad og toilet, to træningslejligheder, varmtvandsbassin, træningsfaciliteter, forskningslokaler og fællesrum 
  • Pris: 101,1 mio. kr. 
  • Finansiering: Region Midtjylland og regeringens kvalitetsfond 
  • Bygherre: Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg 
  • Rådgivere: Arkitema Architects og Moe 
  • Baggrund: Byggeriet er en del af det samlede kvalitetsfondsbyggeri på Regionshospitalet Viborg 
  • Læs mere: www.hospitalsbyggeri-viborg.rm.dk og www.vcr.dk