Patienter og medarbejdere flytter for en tid ud af lokalerne på Vestdansk Center for Rygmarvsskade ved Søndersø i Viborg.

22-11-2012

En frokost stod klar i de nye lokaler til patienter og medarbejdere ved Vestdansk Center for Rygmarvsskade (VCR), der torsdag ved middagstid flyttede fra Søndersøparken 11-13 til den nye adresse på samme gade, nummer 21.


Den første patient på VCR, der løsnede sløjfen på den røde snor ved indgangen til den nye adresse, var Dorthe Laustsen (til venstre), bistået af Solveig Grethe og Dennis Kryger. Bag dem står overlæge Rikke M. Hansen og klinikchef Inger Lauge m.fl.

Nye adresser, mens der bygges
VCR's 20 patienter flyttede torsdag til den nye adresse, fordi centret skal undergå en omfattende modernisering og udbygning. Derfor genhuser Hospitalsenhed Midt patienterne i midlertidige lokaler, blandt andet Søndersøparken 21, indtil det nye byggeri til i alt 100 millioner kroner forventes at stå klar til foråret 2014.

Regionshospitalet Viborg er udpeget som behandlingssted for patienter med rygmarvsskade fra hele Jylland og Fyn, og i januar begynder moderniseringen og udbygningen af VCR.

Læs mere om flytningen på Vestdansk Center for Rygmarvsskades egen hjemmeside - herunder de nye adresser og anden praktisk information.


De tre første patienter flytter længere ned ad gaden - fra Søndersøparken 11-13 til nummer 21.


Medarbejdere, flyttefolk og håndværkere har den seneste tid har travlt med at forberede de nye lokaler til indflytningen. Her ses flyttefolkene på gangen i den gamle bygning, der skal moderniseres og udbygges.


Seks patienter er flyttet til Neurologisk Sengeafsnit N09 på 9. etage på Regionshospitalet Viborg, mens 20 patienter nu er flyttet til den nyistandsatte bygning på Søndersøparken 21.


I forhallen på Toldbodgade 12 er der netop opført en elevator for at give adgang til genoptræning for patienter fra VCR. Fysioterapien placeres nemlig midlertidigt på adressen - på 2. plan.Visualisering af den nye indgang til Vestdansk Center for Rygmarvsskade (ARKITEMA Architects og Moe & Brødsgaard). 

Sådan bliver det nye Vestdansk Center for Rygmarvsskade
Hospitalet forøger sengekapaciteten fra 26 sengestuer til 35 enestuer med eget bad og toilet. Der kommer et nyt varmtvandsbassin, moderniserede træningsfaciliteter, rammer for en højt specialiseret forskningsenhed, og patienterne får en café med udsigt over Søndersø. Pårørende får desuden mulighed for at overnatte på centret.


Visualisering af caféen i det moderniserede Vestdansk Center for Rygmarvsskade (ARKITEMA Architects og Moe & Brødsgaard).

Moderniseringen og udbygningen af Vestdansk Center for Rygmarvsskade er en ud af flere byggefaser til modernisering og udbygning af Regionshospitalet Viborg for i alt 1,15 mia. kroner, som Region Midtjylland og regeringens kvalitetsfond finansierer.

I dag
- 26 sengestuepladser og 4 hotelsenge (4 enestuer og 11 dobbeltstuer)

Efter modernisering og ombygning
- 35 sengepladser, alle enestuer med eget bad og toilet
- Nyt varmtvandsbassin
- Moderniserede træningsfaciliteter
- Rammer for høj specialiseret forskningsenhed

- Areal: 6.600 m2
- Pris: 100 mio. kroner
- Byggestart primo 2013, forventes afsluttet april 2014
- Bygherre: Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Viborg

Se presseinvitationen i pdf.