Parkeringspladsen syd for Regionshospitalet Viborg skal fra næste år omdannes til en byggeplads for det kommende akutcenter. De kommende uger afspærres området midlertidigt for at give plads til jordkyndige, der skal tage prøver af jorden.

Forud for byggeriet af Akutcenter Viborg næste år, går jordkyndige folk nu i gang med at tage prøver på p-pladsen ved Regionshospitalet Viborg. I den forbindelse bliver parkeringspladsen syd for hospitalet spærret helt eller delvist i de kommende uger.

18-07-2013

Det er det rådgivende ingeniørfirma GEO, som skal i gang med jordbundsundersøgelser på det område, som skal lægge grund til det nye akutcenter.

- Vi skal blandt andet have undersøgt jordens bæreevne og eventuel forurening på grunden, før vi går i gang med at bygge næste år, forklarer projektdirektør Jens Anton Dalgaard fra Regionshospitalet Viborg.


Det 22.000 kvadratmeter store Akutcenter Viborg skal i 2016 stå klar på parkeringspladsen syd for hospitalet.

De indledende øvelser går i gang i denne uge, og i uge 30, 31, 32 og 33 vil parkeringspladsen så bliver afspærret for at gøre plads til borerig og jordkyndige folk. I den periode anbefaler projektdirektøren derfor, at medarbejderne i stedet benytter de 680 parkeringspladser i det nye p-hus med indkørsel fra såvel Toldbodgade som Heibergs Allé.

Forberedelserne til det nye Akutcenter Viborg er allerede godt i gang med forskellige brugergrupper og planlægning af husets fremtidige indretning. Første spadestik skal tages til september 2014, og det 22.000 kvadratmeter store akutcenter ventes færdig i løbet af 2016.