Medarbejderne på Regionshospitalet Viborg skal være med til at sikre, at det nye akutcenter matcher hverdagen
på hospitalet.

03-10-2013

- I skal være eksperter på hverdagen.

Sådan lød budskabet til de fremmødte, da projektleder Susanne Jensen mandag den 30. september bød velkommen til omkring 60 deltagere ved det indledende brugergruppemøde forud for efterårets brugerproces omkring Akutcenter Viborg.

Mens arkitekter, ingeniører og tekniske eksperter er hyret til at sikre den byggetekniske side af sagen, så skal hospitalets chefer og medarbejdere være med til at sikre, at byggeriet af det nye Akutcenter Viborg matcher de krav og behov, som hverdagen rummer på de enkelte afdelinger.

- Vi har brug for et byggeri med stor faglig kvalitet og funktionalitet, og det skal I være med til at sikre, forklarede projektleder Susanne Jensen fra Projektafdelingen.

Siden januar 2013 har en række brugergrupper arbejdet med de helt overordnede linjer i det kommende byggeri. Afdelinger er blevet placeret og rummene fordelt, og i september kunne resultatet så ses og læses i dispositionsforslaget for det såkaldte Delprojekt 2 – altså de 22.000 kvadratmeter nybyggeri og et begrænset areal i bygning 4, hvor nyt og eksisterende skal bygges sammen.

Nu venter så opgaven med at få skabelonen i dispositionsforslaget omsat til det mere detaljerede projektforslag.

- Nu dykker vi virkelig ned i detaljerne og ser på, hvad rummene skal indeholde, hvad der skal være af installationer og hvilke materialer, der skal bruges, lød forklaringen fra Susanne Jensen, da endnu en omgang brugergruppemøder blev skudt i gang.