LEGO-hospitalet i Regionshospitalet Viborgs forhal er forsynet med en byggeplads, hvor det kommende akutcenter kan blive bygget til - præcis som i den virkelige verden.


Vær med til at bygge hospitalet i LEGO. Sådan lyder opfordringen til små og store, når Regionshospitalet Viborg torsdag den 24. april slår dørene op til åbent hus i forbindelse med Forskningens Døgn.

15-04-2014

Det er efterhånden blevet en fast tradition, at Hospitalsenhed Midts fire hospitaler benytter det landsdækkende arrangement til at byde indenfor og vise noget af det, der foregår på et hospital. På Regionshospitalet Viborg kan man denne gang således blandt andet få målt blodsukker, blodtryk og lungefunktion og få lavet en ultralydsundersøgelse, ligesom man kan lære basal genoplivning, se den intelligente seng og få et indblik i, hvordan radioaktive stoffer kan bruges til at stille diagnoser.

LEGO-byggeplads
Projektafdelingen benytter anledningen til at sætte ekstra fokus på de omfattende byggeprojekter på hospitalet. I hospitalets forhal vil Projektafdelingen derfor stå klar med en regulær byggeplads – dog vil jord og mursten i denne omgang være skiftet ud med kulørte LEGO-klodser. Dermed får både store og små mulighed for at bygge deres bud på fremtidens hospital.

De mange LEGO-klodser er doneret af LEGO Charity, som også står bag det store LEGO-hospital i forhallen på Regionshospitalet Viborg. Det blev bygget i 2011 af fritidsbygger Bo Jensen, som havde brugt omkring 600 timer på at forvandle 700.000 klodser til en miniature af regionshospitalet. LEGO-hospitalet har siden været en fast del af hospitalets hverdag og studeres og beundres hver dag af både store og små besøgende.

LEGO-hospitalet rummer i øvrigt også en byggeplads og dermed mulighed for en udvidelse af hospitalet – præcis som i den virkelige verden, hvor der inden længe vil være første spadestik til byggeriet af det 24.000 kvadratmeter store akutcenter.

Udkig over byggeplads
Ved Forskningens Døgn vil der desuden være mulighed for at høre mere om det omfattende kvalitetsfondsbyggeri til i alt 1,15 milliarder kroner, ligesom de besøgende kan få et vue ud over byggepladsen fra udkigsposten på 13. etage.

Forskningens Døgn finder sted torsdag den 24. april mellem klokken 16 og klokken 20.Ved Forskningens Døgn indrettes området bag LEGO-hospitalet til byggeplads for små og store besøgende, som kan bygge deres bud på fremtidens hospital.