En indendørs byggeplads satte fokus på hospitalets byggeplaner, da Regionshospitalet Viborg holdt åbent hus i forbindelse med Forskningens Døgn.

Børnene byggede løs på hospitalets byggeplads i forbindelse med Forskningens Døgn.

24-04-2014

De kreative ideer fik frit spil, da børn i alle aldre torsdag den 24. april fik lov at boltre sig i kassevis af LEGO-klodser i Regionshospitalet Viborgs forhal. Her havde hospitalets Projektafdeling i forbindelse med arrangementet Forskningens Døgn indrettet en kulørt byggeplads for at sætte fokus på de omfattende byggeplaner og den forestående udvidelse af hospitalet.

Frem mod 2018 vil Regionshospitalet Viborg blive bygget om og ud for i alt 1,15 milliarder kroner. Dele af projektet er allerede gennemført – blandt andet er et nyt p-hus for længst taget i brug, ligesom patienterne snart kan rykke ind i et fornyet Vestdansk Center for Rygmarvsskade ved Søndersø.

Inden længe stikker hospitalet så spaden i jorden til det største byggeprojekt: en udvidelse med nyt akutcenter på 24.000 kvadratmeter. Akutcentret skal stå færdigt i 2016/2017, og med det nye akutcenter får alle patienter til skadestue, lægevagt og akutmodtagelse én fælles indgang og modtagelse, uanset om de kommer selv, med ambulance eller lander med lægehelikopteren på hospitalets tag.
Det nye akutcenter danner samtidig rammen om et tværfagligt samarbejde, som skal sikre patienterne hurtig udretning og behandling.

Læs mere om byggerierne på Regionshospitalet Viborg på www.hospitalsbyggeri-viborg.rm.dk eller se pjecen om det samlede projekt her.Der blev rodet og bygget og tænkt kreative tanker, da børnene slog sig løs som små byggefolk. De mange klodser var doneret af LEGO Charity, som også har lagt klodser til LEGO-hospitalet i forhallen.