Regionsrådsformand Bent Hansen kører under snoren ved indvielsen af p-huset (foto: Hospitalsenhed Midt).

Torsdag eftermiddag skulle regionsrådsformand Bent Hansen indvie det nye p-hus på Regionshospitalet Viborg ved at køre snoren over. I stedet kørte han under den. 

21-02-2013

Selvom torsdagens indvielse af Viborgs nye p-hus ikke gik helt efter planen, er åbningen af 672 nye p-pladser ved hospitalet nu en realitet. Hermed er patienter, besøgende og medarbejdere nu sikret optimale fysiske rammer frem mod den omfattende ud- og ombygning af hospitalet de kommende år. 

- Indvielsen af p-huset i dag markerer det første skridt i realiseringen af det milliardstore byggeprojekt her på hospitalet med et nyt, fuldt udbygget akutcenter, et nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade samt en omfattende modernisering af hospitalet. Der står rigtig meget byggearbejde foran os. Men det sker alt sammen som et led i at skabe de bedst mulige løsninger for patienterne og sikre den højest mulige kvalitet, sagde Bent Hansen.

Det er kun ti måneder siden, at Bent Hansen selv tog det første spadestik til byggeriet af p-huset. På den baggrund takkede han byggeriets totalentreprenører 5E Byg A/S og alle andre byggepartnere for et hurtigt og grundigt stykke arbejde:

- Det er vigtigt, at vi med dette p-hus får infrastrukturen i Viborg på plads. Og jeg vil gerne kvittere for, at vores byggefolk har været så hurtige. Det er rigtigt godt gået. Og det er jeg sikker på, at også patienter, pårørende og personale synes, sagde Bent Hansen. 



Regionsrådsformand Bent Hansen holder indvielsestale (foto: Hospitalsenhed Midt).

Til sidst ønskede regionsrådsformanden hospitalets brugere tillykke og overlod ordet til hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, som på vegne af hospitalsledelsen også takkede alle de involverede parter.

- Midtjyllands borgere har i dag fået et trygt, sikkert og patientvenligt p-hus, der tager hensyn til fremtidens parkeringsbehov. Hospitalets nye akutcenter vil stå færdigt i 2016. Allerede nu giver det tryghed at vide, at vi har rammerne på plads til at tage os optimalt af de patienter, der kommer her på alle tider af døgnet fra Viborg, Skive og Silkeborg kommuner. Tak til alle der har været med til at bære det her projekt fra start til slut - det er vi rigtig glade for, sagde hospitalsdirektøren.



Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen holder indvielsestale.

Hospitalsenhed Midt har opført p-huset på 18.700 m2 til hospitalets patienter, besøgende og medarbejdere. P-huset er forbundet til hospitalet med en overdækket gangbro. Det ligger på vestsiden af hospitalet mod banegården og er opført, hvor der tidligere har været almindelige p-pladser og holdepladser til busser.

Det er, som i resten af Viborg, gratis at parkere i p-huset for patienter, besøgende og medarbejdere, som kan parkere uden tidsbegrænsning. Har man el-bil, rummer p-huset i øvrigt en oplader til optankning af strøm.

Det nye p-hus har kostet 54 mio. kroner at opføre og er en af de første faser i udbygningen af Regionshospitalet Viborg for i alt 1,15 mia. kroner. Byggeriet er finansieret af Region Midtjylland og regeringens kvalitetsfond.



Næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland Bente Nielsen med Cheflæge Christian Møller-Nielsen og Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen (foto: Hospitalsenhed Midt).

Fakta om det nye p-hus

- p-huset rummer 672 nye parkeringspladser for patienter, besøgende og medarbejdere helt tæt på Regionshospitalet Viborg
- arealet er på 18.700 m2 fordelt på 10 dæk
- opført på 10 måneder mellem april 2012 og februar 2013. Første spadestik ved Regionsformand Bent Hansen 21. april, 2012
- opførelsen har kostet 54 mio. kroner – og er en af de første faser i udbygningen af Regionshospitalet Viborg for i alt 1,15 mia. kroner
- finansieres af Region Midtjylland og regeringens kvalitetsfond
- bygherre: Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Viborg
- bygherrerådgiver: Arkitema Architects K/S og Moe & Brødsgaard A/S
- totalentreprenører: 5E Byg A/S
- arkitekt: Årstiderne Arkitekter
- ingeniør: COWI
- læs mere på http://www.hospitalsbyggeri-viborg.rm.dk

Supplerende oplysninger
Projektdirektør Jens Anton Dalgaard, 7844 1501 / 2172 6969
Kommunikationsmedarbejder Peter Hoffmann, 7844 1120 / 2328 2854

Foto og illustrationer
Vedhæftede foto og illustrationer af p-huset kan frit benyttes af pressen mod kreditering.
 


Foto af det færdigbyggede p-hus, februar 2013 (foto: Hospitalsenhed Midt).