Dagens gæster kunne blandt andet prøve et par VR-briller og se, hvordan moderne teknologi kan bruges i praktisk byggeri. Se flere fotos nederst på siden.  

Spørgelyst og begejstring prægede dagens besøgende, da Regionshospitalet Viborg søndag holdt åbent hus på byggepladsen for det nye akutcenter.

04-09-2017

Der blev peget og spurgt, forklaret og svaret, da omkring 1200 gæster søndag benyttede lejligheden til at besøge Regionshospitalet Viborgs byggeplads.

- Vi er meget imponerede over fremmødet i dag. Vi oplevede, at gæsterne kom med store forventninger og blev mødt med engagerede fagfolk, der kunne give dem svar på deres spørgsmål og fortælle om hver deres speciale. Og gæsterne gik herfra med smil og tilfredse kommentarer, fortæller hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, der selv havde fornøjelsen af at sige goddag og farvel til de mange gæster sammen med projektdirektør Jeppe Juul Hansen.

Landsdækkende arrangement
Arrangementet var en del af Danske Regioners landsdækkende arrangement ”Vi bygger for livet”, hvor alle landets hospitalsbyggerier bød indenfor. Og i Viborg havde hospitalet valgt at sætte fokus på det indhold og muligheder, de nye rammer skaber.

Blandt andet stod en lang række læger og sygeplejersker klar til at fortælle om blandt andet den nye dagkirurgi og skopi-klinik, ligesom Akutafdelingen forklarede om de akutte patienters vej gennem det nye akutcenter.

- Det er jo borgernes hospital, vi bygger, og derfor skal vi selvfølgelig også stille os til rådighed og vise det frem, så de kan se, hvad de kan forvente. Samtidig vil vi gerne vise dem, hvor komplekst og kompliceret, der er at byge et hospital, så de kan få en fornemmelse af, hvorfor det tager så lang tid og koster en del, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Nye ambassadører
Ud over hospitalets egne folk var også rørpostleverandøren mødt op for at fortælle om gevinsterne ved at sende blodprøver med rørpost, ligesom Viborg Museum stod klar til at tage imod billeder af hospitalet til en ny historisk bog. Også Viborg Kommune var med for at fortælle om den nye Banevej, der skal sikre gode tilkørselsforhold omkring hospitalet.

Blandt gæsterne var både borgere, naboer og hospitalets medarbejdere, og hospitalsdirektøren glæder sig over, at hospitalet med arrangementet har fået en masse nye ambassadører, der kan være med til at fortælle, hvad fremtidens akuthospital i Viborg kommer til at byde på.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.