I løbet af de kommende måneder vil det nye akutcenter blive forsynet med en brun facade, som giver en god sammenhæng med det eksisterende hospital. Foto: Lisbeth Hasager Justesen.

Byggeriet begynder efterhånden at ligne arkitekternes tegninger, når håndværkerne i den kommende tid monterer alu-facaden på RH Viborgs nye akutcenter.

09-03-2017

Store aluplader ankommer i disse dage til byggepladsen for det nye akutcenter ved RH Viborg. Her er håndværkerne netop gået i gang med at montere de nye facader, som skal give bygningen sit endelige udtryk.

I første omgang monteres en række sølvfarvede aluplader, som udgør den inderste del af facaden. Pladerne skal fungere som en såkaldt klimaskærm og sikre, at bygningen er tæt og kan modstå vind, vand og kulde udefra. Håndværkerne arbejder netop nu på at bygge inderfacaden op omkring byggeriets Plan 3 og 4 og vil herefter fortsætte arbejdet opad på de øvrige etager.

Først om nogle måneder vil bygningen dog få sit helt rigtige udtryk, når de brune alufacader bliver monteret. De skal blandt andet sikre en god sammenhæng med hospitalets eksisterende brune bygninger fra 70'erne.

Sammenbygningen går i gang
Samtidig med opbygningen af ny facade, er håndværkerne også i gang med at pille facaden af en del af det eksisterende hospital. Det sker for at kunne komme i gang med sammenbygningen mellem det nye akutcenter og det eksisterende hospital.

Arbejdet ventes at give periodevis støjgener i form af skære- og bankelyde fra uge 10 og et par måneder frem. Håndværkerne gør dog, hvad de kan, for at begrænse støjen så meget som muligt.

Besøg byggepladsen lørdag
Byggeriet begynder dermed for alvor at ligne det, det er: Fremtidens akuthospital. Og i Projektafdelingen håber man, at mange vil benytte sig af muligheden for at få et lille kig ind i netop fremtidens akuthospital, når der lørdag den 11. marts er åbent hus på byggepladsen.

Dørene åbnes klokken 10, og frem til klokken 15 er der mulighed for at tage en rundtur på tre af akutcentrets etager. Her kan man blandt andet kunne se en af de nye tekniketager og få en fornemmelse af den nye akutmodtagelse med skadestue og lokaler til lægevagten.

Se mere om arrangementer her eller følg med på Facebook.