Tirsdag den 3. maj kunne håndværkerne hive 20 tonstunge betonklodser ud af ydervæggene på Regionshospitalet Viborg – og dermed så hospitalets kælder dagslys for første gang i godt 40 år.

04-05-2016

Efter godt 40 år uden dagslys skinnede solen for første gang ind i kælderen under RH Viborg.

I forbindelse med ombygning af det eksisterende hospital - og udvidelse med nyt akutcenter - bliver medarbejdernes tidligere omklædningsrum under hospitalet bygget om til kontorer. Det kræver dagslys og dermed også vinduer. Tirsdag den 3. maj 2016 blev en række betonklodser derfor hevet ud, så der fremover er udsyn til hospitalets kommende forplads fra de nye kontorer.

Enkelte af betonklodserne krævede insisterende overtalelse i form af en trykluftshammer, men langt hovedparten af betonklodserne på mellem 1 og 1,8 tons lod sig frivilligt trække ud af muren.

Etableringen af de nye kontorer er en del af det omfattende kvalitetsfondsbyggeri til i alt 1,164 milliarder kroner på hospitalet i Viborg. Her har man tidligere bygget blandt andet nyt p-hus, patologisk insituti og Vestdansk Center for Rygmarvsskade, ligesom dele af hospitalet allerede er blevet bygget om.

Aktuelt bygges der på største delprojekt - 24.000 kvadratmeter nyt akutcenter, hvor byggeriet af råhuset er i fuld gang. Samtidig bygges fortsat om i dele af det eksisterende hospital, herunder altså blandt andet forvandlingen af omklædningsrum til lyse kontorer.

Se med her, hvordan arbejdet gik for sig:

Bag hegnet: Dagslys i kælderen

Maj 2016: Efter 40 år så kælderen under Regionshospitalet Viborg atter dagslys, da 20 betonklodser blev hevet ud for at skabe plads til vinduer.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.