Fremtidens akuthospital i Viborg får effektive rammer om patientens behandling – både når det er akut og planlagt. Visualisering: Projektgruppen Viborg

05-02-2015

Hospitalsenhed Midt har nu udvalgt de firmaer, der får mulighed for at byde på opgaven med at støbe fundamentet til det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg.

Opgaven består blandt andet i at støbe den cirka 5.000 kvadratmeter store bundplade, som skal bære tilbygningen med hospitalets nye akutcenter.

- I løbet af foråret bliver vi helt færdige med jordoprensning og klargøring af byggegrunden. Så nu glæder vi til at komme i gang med opbygningen, så også folk uden for byggehegnet kan begynde at fornemme omfanget af byggeriet og fremtidens akuthospital i Viborg, siger projektchef Lillian Kristensen.

Fem danske firmaer må byde
Ved den netop afholdte prækvalifikation har interesserede firmaer haft mulighed for at byde ind med deres kompetencer. Og blandt de 12 ansøgere har Hospitalsenhed Midt nu valgt fem virksomheder, som vurderes at kunne give den ønskede konkurrence om opgaven. De fem firmaer er:

• ARKIL A/S (Silkeborg)
• EMR A/S (Nørre Snede)
• Jakobsen og Blindkilde A/S (Aulum)
• MT Højgaard A/S (Aarhus)
• Aarsleff A/S (Åbyhøj)

- Vi er meget glade for den store interesse, entreprenørerne har vist vores projekt. Og vi tror, at vi blandt de fem udvalgte firmaer kan finde den helt rigtige samarbejdspartner, siger projektchef Lillian Kristensen.

Der vil blive holdt licitation i marts, og arbejdet med funderingen af det nye akutcenter ventes at kunne gå i gang til maj 2015. I løbet af februar vil også en række andre store entrepriser i forbindelse med byggeriet blive sendt ud i prækvalifikation.

Effektive rammer om patientens behandling
Det kommende fundament skal bære det knap 24.000 kvadratmeter store akutcenter, som blandt andet skal rumme ny skadestue, faciliteter til vagtlæger, ny hovedindgang og operationsstuer og sengeafsnit med ensengsstuer.

Tilbygningen er en del af det omfattende kvalitetsfondsprojekt, som også indeholder en gennemgribende ombygning af det eksisterende hospital.

Med byggeriet får Regionshospitalet Viborg moderne og effektive rammer for patientens behandling – både når det er akut og planlagt. Hospitalet indrettes med fokus på samarbejde med det overordnede formål at behandle patienterne hurtigere.

Det nye akutcenter skal stå klar i 2017, mens den sideløbende ombygning strækker sig yderligere et par år. Når det samlede byggeri er færdigt, vil Regionshospitalet Viborg være vokset til cirka 120.000 kvadratmeter.

Læs mere om byggeriet på www.hospitalsbyggeri-viborg.rm.dk.

 

Læs flere nyheder fra Hospitalsenhed Midt >>