I højt solskin tog projektchef Jeppe Juul Hansen (t.v.) imod de mange besøgende, som lørdag kiggede forbi til åbent hus på RH Viborgs byggeplads. Se flere fotos fra dagen nederst på siden her.

RH Viborgs byggeplads tog imod langt over 1000 besøgende, da Projektafdelingen lørdag holdt åbent hus i det kommende akutcenter.

13-03-2017

- Nej, hvor bliver det godt. Og stort!

Sådan lød kommentarerne fra en stor del af de besøgende, som lørdag benyttede sig af muligheden for at få et kig ind i fremtidens akuthospital, da Projektafdelingen holdt åbent hus på byggepladsen for det nye akutcenter ved RH Viborg.

- Vi er meget overvældede over og taknemmelige for den enorme interesse for byggeriet. Det viser helt tydeligt, at både hospitalets medarbejdere og områdets borgere brænder for deres hospital. Og vores indtryk er, at en stor del af dem gik fra besøget med rank ryg og stolthed over det lokale hospital, siger projektchef Jeppe Juul Hansen.

For ham og de øvrige byggefolk var det samtidig en opløftende oplevelse at se byggeriet lidt udefra og bruge en hel dag på at fortælle om alle de positive gevinster ved det nye akutcenter.

Markeret rute gennem tre etager
Lørdagens arrangement førte de besøgende gennem tre af det nye akutcenters etager.

På plan 0 kunne gæsterne få en fornemmelse af akutcentrets maskinrum med et kig ind i ventilationsrum, depoter og teknikrum. Herfra fortsatte den markerede rute op til plan 1, hvor Akutafdelingen får til huse. Her kunne gæsterne blandt andet se de fremtidige undersøgelsesrum, lokaler til lægevagten og den nye skadestue, ligesom også den nye akutindgang var en del af ruten.

På plan 2 gik turen omkring den kommende hovedindgang og den høje, åbne forhal med udsigt over Søndersø, inden ruten fortsatte ned til plan 1, gennem en del af ombygningen og ud ved den nye ambulancehal ved Ll. Sct. Mikkels Gade.

Stor spørgelyst
Undervejs mødte de besøgende såvel byggefolk som klinikere, der stod klar til at fortælle om praktisk byggeri og fremtidigt indhold i den nye bygning.

- Og spørgelysten var heldigvis stor. Der blev spurgt om alt fra bøjninger på rør og den nye facades udseende til udsigten til en helipad og de kommende tilkørselsforhold omkring hospitalet. Og vi har selvfølgelig noteret spørgsmålene i baghovedet, så vi ved, hvad vi fremover skal gøre os ekstra umage med at få kommunikeret ud til både medarbejdere og borgere, siger Jeppe Juul Hansen.

Han glæder sig allerede til september, hvor Projektafdelingen gentager succesen med åbent hus på byggepladsen i forbindelse med et landsdækkende arrangement for alle landets hospitalsbyggeriet. Om formen til den tid bliver den samme som lørdag ligger dog endnu ikke fast.